Spanish navy ship grounding while updating sea charts near Ibiza

Spaans marineschip dat zeekaarten moet actualiseren vastgelopen bij Ibiza

, door Michael Buijs, 3 min lezen

Ibiza nieuws: Spaans marineschip vastgelopen bij Ibiza!

Het onderzoeksschip Malaspina strandde deze woensdag op een ondiepte nabij het eilandje Es Vedrà (Ibiza) toen het deelnam aan een onderzoekscampagne in de wateren van de Balearen. De marine meldt dat bij een eerste inspectie is gebleken dat het schip ter hoogte van de stuurhut is gestrand en dat er geen structurele schade te zien is. Er is ook geen persoonlijk letsel.


Bovendien heeft de marine gecoördineerd met de Maritieme Reddingsdienst (Sasemar) en de Guardia Civil om middelen te sturen om het schip van de grond te halen.

Het doel van de hydrografische campagne die wordt uitgevoerd door de Malaspina is het actualiseren van de nautische cartografie binnen het Nationale Cartografische Plan. Op het moment van de gronding was het schip bezig met het verkennen van een laaggelegen gebied ten westen van het eiland Ibiza.

Het hydrografische schip Malaspina werd gebouwd door de Empresa Nacional Bazán op de scheepswerf van La Carraca en in 1975 aan de marine geleverd. Het is gevestigd in Cádiz. Het is het tweede schip in de geschiedenis van de marine dat de naam draagt ​​van Royal Navy Brigadier Alejandro Malaspina (1754-1809), beroemd vanwege het leiden van de grootste wetenschappelijke expeditie rond de wereld van de Verlichting met de korvetten Atrevida en Descubierta.

In 2007 onderging het schip moderniserings- en bewoonbaarheidsverbeteringswerken, waarbij nieuwe sensoren werden geïnstalleerd en de mogelijkheden werden verbeterd.

Sinds de ingebruikname heeft de Malaspina meer dan 180.000 mijl gevaren om bathymetrische en oceanografische gegevens langs de hele Spaanse kust te verzamelen.

Ibiza is een van de mooiste bestemmingen ter wereld en een plek waar u kunt genieten van een onvergetelijke vakantie. Of u nu graag feest, wilt ontspannen op de prachtige stranden of wilt genieten van de lokale cultuur, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Het biedt de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar rust, ontspanning en plezier.

Als u op zoek bent naar de ultieme vakantie-ervaring op Ibiza, dan is het huren van een villa, huis of finca een fantastische optie. Bij ons kunt u kiezen uit een breed scala aan accommodaties die perfect zijn voor elk type reisgezelschap. Of u nu op reis bent met uw gezin, een groep vrienden of op zoek bent naar een romantische vakantie, wij hebben de perfecte accommodatie voor u.

Onze villa's, huizen en finca's hebben allemaal een unieke uitstraling, variërend van moderne en strakke inrichting tot traditionele architectuur. Onze accommodaties zijn ontworpen met comfort en luxe in gedachten en beschikken over alle moderne voorzieningen, zoals een privézwembad, airconditioning en gratis wifi. Een selectie van ons aanbod vind u 
hier!

Bij ons staat persoonlijke service bovenaan. Onze toegewijde medewerkers staan altijd voor u klaar en zijn er om ervoor te zorgen dat u een geweldige vakantie-ervaring heeft.We begrijpen dat het kiezen van de perfecte vakantieaccommodatie een belangrijke beslissing is en daarom bieden we volledige transparantie bij het boeken van uw verblijf. We hebben gedetailleerde beschrijvingen en foto's van al onze accommodaties op onze website, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Heeft u toch vragen? U vind de meest gestelde vragen 
hier

Kortom, wij bieden de beste persoonlijke service en accommodaties van topkwaliteit om ervoor te zorgen dat u een onvergetelijke vakantie heeft op Ibiza. Boek bij ons en ontdek waarom zoveel mensen voor ons kiezen!