Do you know fun facts about Ibiza?

Wist jij deze feiten , cijfers en weetjes al over Ibiza?

, door Michael Buijs, 3 min lezen

Feiten, cijfers en weetjes over Ibiza - Huren op Ibiza


1. De totale oppervlakte van Ibiza bedraagt 541 km2, Mallorca (3640 km2) en Menorca (702 km2) zijn groter. Ibiza is daarmee ongeveer drie keer zo groot als het Waddeneiland Texel. Het eiland is van noord naar zuid 41 kilometer lang en van oost naar west 20 kilometer breed

2. We hebben niet kunnen achterhalen hoeveel Nederlanders en Belgen er precies op Ibiza en Formentera woonachtig zijn maar op alle Balearen eilanden samen (inclusief Menorca en Mallorca dus) zijn er volgens de gegevens van het INE 1.306 Belgen en 2.610 Nederlanders woonachtig (die ingeschreven staan bij de gemeente).

3. Het noorden van Ibiza is waar je moet zijn voor de echte hippie vibes, dus sla de bomvolle stranden in het zuiden over! Hier geen clubs en overvolle boulevards, maar idyllische baaitjes en yoga op het strand.

4. Op het strand van Cala Jondal zijn verschillende strandtenten zoals de Blue Marlin. Blue Marlin is populair bij de BN'ers en internationale sterren; hier lig je zomaar naast Gerard Joling , Armin van Buuren of Wendy van Dijk.

5. De eerste bewoners van Ibiza kwamen al 5.000 jaar voor Christus op de eilanden. Er zijn nog sporen van hun aanwezigheid gevonden rondom de oude stad.

6. Er zijn op het eiland naar schatting zo'n 12.000 zwerfkatten

7. IBIZA is een door de overheid geregistreerde handelsnaam. De naam mag alleen voor producten gebruikt worden na uitdrukkelijke toestemming

8. De duurste fles champagne op de kaart van Ushuaïa bedraagt € 250.000.- euro.

9. Rondom Ibiza zijn er 98 kleine eilandjes geteld die allemaal een naam hebben.

10. Het eiland Ibiza kent bijna 1.200 ingeschreven restaurants. Dus je kunt drie jaar lang iedere dag ergens anders uit eten.

11. Wist je dat op Ibiza het drinkwater niet uit de grond wordt gehaald, maar wordt geïmporteerd vanuit het vasteland van Spanje? Dit komt omdat het eiland niet genoeg regenval heeft om drinkwater te verkrijgen.

12. Een andere interessante feit is dat Ibiza een van de oudste vuurtorens ter wereld heeft.

13. De vuurtoren van Portinatx werd gebouwd in 1970 en is nog steeds operationeel.

14. Ook is Ibiza de thuishaven van een van 's werelds grootste discotheken, Privilege. Deze club heeft een capaciteit van 10.000 mensen maar ligt er op dit moment verlaten bij.

15. Daarnaast heeft Ibiza ook een rijk spiritueel en artistieke erfgoed. Het eiland is de thuisbasis van verschillende heiligdommen die belangrijk zijn voor de lokale bevolking. Het heeft ook vele inspirerende kunstenaars aangetrokken, zoals Salvador Dalí.

16. De clip van Wham ( George  Michael ) van het liedje Club Tropicana is opgenomen in het Pikes Hotel.

17. "Je kunt inchecken maar je kunt nooit uitechecken'' Anthony John Pike

18. Tijdens het hoogseizoen, in juli en augustus, verdubbelt het aantal inwoners op Ibiza. Het eiland heeft ongeveer 145.000 inwoners, maar in de zomer zijn er gemiddeld 300.000 toeristen aanwezig.


19. Een ander vreemd feit is dat het eiland een van de hoogste geboortecijfers heeft in Spanje