30,000 tourists heading to Ibiza for the opening of nightclubs!

30.000 toeristen naar Ibiza voor de opening van de nachtclubs!

, door Michael Buijs, 2 min lezen

Het eerste weekend kende een hotelbezetting van 100 %

De horecavereniging op het eiland schat dat dit evenement duizenden feestgangers heeft aangetrokken. Die wilden allemaal genieten van de legendarische opening parties van enkele van de meest beroemde clubs in Europa en misschien zelfs ter wereld.

Uit een rapport van Diario de Ibiza blijkt dat vooral toeristen uit Italië, het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Spanje gebruik maakten van de gelegenheid om de openingsfeesten mee te maken. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat dit openingsweekend is vervroegd

Het eerste weekend van het seizoen kende een hotelbezetting van 100%, het verbaast dan ook niet dat de meeste etablissementen helemaal uitverkocht waren.

Volgens Jose Luis Benitez, de voorzitter van de vrijetijdsvereniging op Ibiza, leverde dit een omzet op van maar liefst 35 miljoen euro en biedt het werkgelegenheid aan 2.000 mensen. Om de mogelijkheden voor de bezoekers te maximaliseren kozen de clubs voor een gespreide opening, zodat bezoekers van het ene etablissement naar het andere konden feesten. Pachá en Amnesia openden op vrijdag, gevolgd door Ushuaïa en Hï Ibiza op zaterdag, Club Chinois op zondag en DC10 op maandag.

Ibiza's nachtleven:

Het nachtleven op Ibiza is wereldberoemd en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het eiland heeft een reputatie als feesteiland en is de thuisbasis van enkele van de beroemdste nachtclubs ter wereld.

De clubs variëren van kleine, intieme podia tot grote superclubs met de grootste dj's ter wereld. Naast nachtclubs biedt Ibiza ook een breed scala aan bars, strandclubs en locaties voor livemuziek. Het eiland heeft een bloeiende undergroundscene, met de hele zomer door talloze feesten op geheime locaties.

Daarbij komen nog de verschillende internationale muziekfestivals, waaronder de legendarische Ibiza Rocksen de IMS ( International Music Summit

Dat maakt Ibiza de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke feestervaring. Overigens is Ibiza zeker niet alleen een feesteiland. De prachtige natuur en ontelbare mooie baaitjes lenen zich uitstekend voor heerlijke wandelingen in de natuur of voor voor relaxed dagje strand. Er is ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door het deelnemen aan diverse retreats op het eiland. Ook voor gezinnen met kinderen is er van alles doen!